12 Kleine dingen in het leven waar we intens gelukkig van worden

Door de #choosehappiness challenge is de redactie van tijdschrift JAN bewuster stil gaan staan bij hun eigen geluk. Ze werden uitgedaagd om iets te doen waar zijzelf én anderen gelukkig van zouden worden en besloten daarom eens wat vaker een gemeend compliment te geven aan een vreemde. Hieronder vind je nog 12 andere tips waar je anderen en jezelf gelukkig mee kunt maken. Choose happiness!

#choosehappiness: 12 (kleine) dingen waar we intens gelukkig van worden

In de drukte van alledag vergeten we nog weleens aandacht te besteden aan de kleinere geluksmomentjes.

Uiteindelijk heb je geluk zelf in de hand, zo vindt de meerderheid van de Nederlanders. Dat blijkt uit een onderzoek van Coca-Cola naar wat ons gelukkig maakt. Waar worden mensen gelukkig van? Goed contact met familie en vrienden is natuurlijk belangrijk, blijkt ook uit het onderzoek, maar andere punten die genoemd worden, zijn onder meer een positief zelfbeeld en tijd nemen voor jezelf.

Hier alvast 12 tips waar je anderen en jezelf gelukkig mee kunt maken. Choose happiness!

 1. Trakteer jezelf en je lover of beste vriendin op een avond bij een véél te fancy restaurant.
 2. Het voelt misschien als iets wat je alleen als kind of tiener deed, maar schrijf je in voor een teamsport. Zo leg je nieuwe contacten én het is een stuk leuker dan zwoegen in de sportschool.
 3. Ploeg door je kast heen en doe alles weg waar je niet meer gelukkig van wordt. Dit geeft je meer helderheid, rust én het geeft je een beter idee van je stijl.
 4. Stuur bloemen naar je moeder of vriendinnen zonder reden.
 5. Schrijf kleine briefjes met complimenten of grapjes en verstop ze in de jaszakken of tassen van vriendinnen, je partner óf juist een vreemde.
 6. Neem eens de tijd om iets te koken wat heel erg uit je ‘comfort zone’ ligt. Bijvoorbeeld altijd al willen leren hoe je écht lekkere Thaise gerechten maakt? Vanavond is jouw avond.
 7. Nodig je vrienden uit voor een avond bordspellen spelen. Door alle drukte ben je snel geneigd om je inner child kwijt te raken; op deze manier vind je ‘m terug.
 8. Trakteer jezelf op een beauty-dagje. Laat je wenkbrauwen onder handen nemen, laat je nagels mooi lakken of probeer eens een andere haarkleur… Heerlijk om zo verwend te worden, en naderhand voel je je mooier en zelfverzekerder.
 9. Spreek af met je vriendinnen van vroeger, neem allemaal foto’s mee van toen en haal al die leuke herinneringen op.
 10. Stel een sportdoel voor jezelf. Maak een trainingsschema en doe alles in je macht om je eraan te houden. Het is even zwoegen, maar naderhand ben je supertrots op jezelf.
 11. Ga wat drinken met iemand die je lang niet hebt gezien, of iemand die je nog niet zo goed kent. Wie weet bloeit er een mooie vriendschap op.
 12. Schrijf voor jezelf op waar je níet gelukkig van wordt en bedenk hoe je deze punten aan kunt pakken.

Wat doe jij om jezelf een geluksmoment te bezorgen? Daag anderen uit om ook eens stil te staan bij hun geluksmomentjes met de hashtag #choosehappiness op social media.

Bron: Klik hier

Advertenties