‘Vrij van spanning, voluit leven!’

Over het algemeen zijn we gelukkiger als we gezond zijn, dat is onomstotelijk bewezen. En omgekeerd werkt deze relatie ook: gelukkige mensen zijn gezonder. In ons drukke bestaan is het soms best lastig om helemaal gezond te zijn en geen last te hebben van rug- of andere stress-gerelateerde klachten. Een aantal jaren geleden kreeg ik van het ene op het andere moment last van lage rugpijn. Door een vriendin werd ik op het spoor gebracht van BSR (body stress release), waardoor ik gelukkig al weer snel pijnvrij was en de klachten als sneeuw voor de zon verdwenen. Hieronder een interview met Linda Heskes, die een eigen BSR praktijk heeft in Den Haag/Watering. Linda, bedankt voor het interview en het delen van je ervaringen met ons!

1. Wie ben je en wat doe je?

LindaIk ben Linda Heskes. 4 jaar geleden, op mijn 45e, heb ik het roer omgegooid en sindsdien oefen ik het mooiste vak ter wereld uit in mijn praktijk voor Body Stress Release in Wateringen/Den Haag.

2. Hoe ben je met BSR in aanraking gekomen?

“ Vrij van spanning, voluit leven!” Dat is wat Body Stress Release mij gebracht heeft. In 2009 had ik na een auto-ongeluk ernstige nekklachten en was ik maandenlang continu ontzettend moe. Verschillende medische onderzoeken en behandelingen in het reguliere en ook het alternatieve circuit brachten nauwelijks verlichting.

De tip om naar BSR te gaan was een voltreffer. Een week na de derde release riep ik ‘‘ik heb mijn leven weer terug!’’. Mijn vermoeidheid was vrijwel verdwenen en na een half jaar mijn nekklachten ook. Het was een mooie bijkomstigheid dat de stijfheid in mijn onderrug die ik al jaren ’s morgens bij het opstaan voelde ook helemaal was verdwenen. Ik voel me nu me vitaler dan ooit.

Voor het ongeluk was mijn goede gezondheid een vanzelfsprekendheid voor me, na het ongeluk wist ik dat het ook heel anders kan zijn. Enorm veel mensen lopen rond met klachten waar ze geen raad mee weten, leer er mee leven wordt zo vaak gezegd. Dat zal je mij nooit horen zeggen. Mijn interesse in BSR groeide en ik wist het zeker: het roer gaat om, dit gun ik iedereen! Ik wilde geen marketingmanager meer zijn maar wil mensen helpen door middel van BSR. In 2011 mocht ik de opleiding aan de BSR Academy volgen in Rondevlei, Zuid-Afrika. Ik besefte toen nog maar half hoeveel dit voor mij zou gaan betekenen.

3. Wat is BSR?

Iedereen wordt in het dagelijks leven geconfronteerd met stress. Een beetje stress is goed, maar te veel stress niet. Body stress (vastgezette spierspanning) ontstaat wanneer het lichaam er niet in slaagt overbelasting door stress te verwerken. Dit kan gebeuren door fysieke stress: een val, ongeluk, langdurig verkeerde werkhouding maar ook door emotionele stress, zoals zorgen om de toekomst, de kinderen, relaties, werk of financiële zorgen. Deze stress wordt in het lichaam vastgezet. Zenuwbanen kunnen hierdoor bekneld raken waardoor goede communicatie met de hersenen verstoord wordt. Het resultaat: klachten van allerlei aard. Door Body Stress Release (BSR) toe te passen wordt de spierspanning losgelaten, de zenuwbanen komen vrij, de communicatie met de hersenen kan herstellen en het zelfhelend vermogen van het lichaam verbetert, waardoor klachten verdwijnen. Zo’n milde en effectieve methode, ik kan me er nog dagelijks over verbazen!

4. Kun je aangeven hoe BSR bijdraagt aan jouw geluk en dat van anderen?

Het mooiste van mijn werk vind ik om te zien hoe mensen opknappen, de verantwoordelijk voor hun eigen lijf gaan nemen, weer durven hopen op progressie, aangenaam verrast en verbaasd zijn dat het beter gaat, minder pijn hebben, beter slapen, minder gespannen zijn, positiever in het leven gaan staan, rustiger worden, bewustere keuzes gaan maken, energieker worden, gelukkiger worden….. Of ik krijg ineens een sms-je van een cliënt een paar dagen na de release dat het zo goed gaat. Daar word ik gelukkig van. Soms gaat het heel snel, vaak zijn het langere processen en ik ondersteun iedereen bij dat proces. Ik ben enorm blij dat BSR op mijn pad is gekomen en dat ik hierdoor mensen op deze manier kan helpen.

5. Waar word jij zelf heel gelukkig van?

Afgezien van de resultaten die ik bij mijn cliënten zie, word ik ook heel gelukkig van de vrijheid die ik heb als zelfstandige. Doordat ik zelf mijn werktijden kan bepalen, ga ik ’s morgens heel vroeg heerlijk met mijn paard de duinen in. Dat is zo’n luxe! En daarna lekker aan het werk. Ik kan ook genieten van etentjes met goede vrienden op het strand, mijn nichtjes, de mensen om me heen, uit je dak gaan op goede muziek, buiten in de natuur zijn, een bos tulpen. Kleine dingen, bewust genieten. En op dit moment is het een pup van 10 weken die ik net in huis heb.

6. Wil je ons verder nog iets meegeven?

Luister naar je lijf en wees lief voor je lijf…. Hoe vaak zeg ik het wel niet op een dag…? Je lichaam geeft signalen door, niet voor niets. In de huidige maatschappij zijn we allemaal druk, moeten we heel veel en gaan we voorbij aan onszelf, met alle gevolgen vandien. Stop daarmee, maak andere keuzes….. de sleutel van geluk ligt ook ergens om die hoek…..

Dit hangt aan de muur van mijn praktijk:

IMG_2119

Wil je meer over Linda’s praktijk weten, klik dan hier om naar haar website te gaan.

Advertenties