Het geheim van een bijzonder lang en gelukkig leven

We willen allemaal graag oud worden, maar natuurlijk alleen als we gezond blijven. En doe je dat dan? In het boek ‘Hoe word je 100?’ worden in alledaagse taal wetenschappelijke feiten beschreven over hoe we gezond en jong kunnen blijven en daardoor bijzonder lang kunnen leven. Het goede nieuws is dat je geen gezondheidsfreak hoeft te worden, maar dat je met een paar kleine aanpassingen in je leefstijl al een heel eind komt.

Boek ‘Hoe word je 100?’

hoewordje100Hoe word je 100? vertelt in duidelijke alledaagse taal de wetenschappelijke feiten over hoe we gezond en jong blijven en daardoor bijzonder lang kunnen leven. De Nederlandse arts William Cortvriendt trekt opmerkelijke conclusies op basis van zijn jarenlange wetenschappelijke ontdekkingsreis naar de relatie tussen leefstijl en gezond oud worden.

Zo zouden bepaalde multivitaminen en antioxidanten juist schade berokkenen aan onze gezondheid, dikke mensen helemaal geen veelvraten zijn, diëten met beperkte calorie inname uiteindelijk leiden tot gewichtstoename en de maaltijden van fastfood ketens even ongezond zijn als die van veel restaurants.

Cortvriendt baseert zijn conclusies op resultaten van recente onderzoeken die wereldwijd zijn uitgevoerd door de beste onderzoekers en gepubliceerd in de meest vooraanstaande medische en wetenschappelijk tijdschriften. Volgens de Nederlandse arts kunnen veel meer mensen gezond 100 worden, door een aantal betrekkelijk simpele aanpassingen in levensstijl.

“Je hoeft geen gezondheidsfreak te zijn”, beweert hij. “Maar de oplossing is ook niet te vinden in één specifieke handeling zoals veel hypes ons laten geloven. Het zijn vele kleine aanpassingen in leefstijl die het verschil maken. Niet alleen meer bewegen, maar bijvoorbeeld ook eten van meer vetten en minder koolhydraten, vermijden van frisdranken en kant-en-klaarmaaltijden en streven naar een optimaal lichaamsgewicht zorgen voor een verlengde levensduur”.

Het voorwoord van ‘Hoe word je 100?’ is geschreven door Kris Verburgh, auteur van het boek ‘De Voedselzandloper’. Vorig jaar werd de Engelstalige versie ‘Living a century or more’ gelanceerd in de Verenigde Staten. Daar staat het boek in de bestseller top 5.

Bron: Klik hier

Advertenties