Lenteweer maakt gelukkig en creatiever

Deze dagen lijkt het niet op te kunnen met het fraaie lenteweer. Volgens de weersverwachting blijft het nog een paar dagen zonnig en mooi. En zoals je uit onderstaand onderzoek (dat op happynews.nl stond) kunt aflezen maakt het prachtige lenteweer ook nog eens gelukkig en creatiever. Wat wil je nog meer … 😉

Lenteweer maakt gelukkig en creatiever

Een lentezonnetje maakt je positiever, is goed voor je geheugen en stimuleert de creativiteit, dat blijkt uit Amerikaans onderzoek. Een Nederlandse enquête bevestigt dit: 72 procent van de mensen voelt zich ook positiever in de lente dan in de koude wintermaanden.

De Amerikaanse onderzoeker Matthew Keller zegt dat je het beste dagelijks minimaal een half uur buiten kan doorbrengen om je humeur na de winter weer op te monteren. De wetenschapper zegt namelijk dat als je te veel uren binnenshuis spendeert terwijl het mooi weer is dit je humeur negatief beïnvloedt.

Het Nederlandse onderzoek verricht door Milner toont aan dat 64 procent van de mensen zich zorgelozer voelt wanneer het weer na de winter verbetert. Bijna zeven op de tien geniet het liefst van de eerste zonnestralen in zijn eigen tuin of op zijn terras.

Bron: Klik hier

Advertenties