Topman begaan met geluk medewerkers

Na het lezen van een artikel over geluk besloot een topman in de VS het minimumloon binnen zijn bedrijf te verhogen tot 70.000 dollar. En de manier waarop dit te bekostigen was door zijn eigen salaris van 1 miljoen dollar te verlagen naar 70.000.

Lees het nieuwsitem uit de Volkskrant hierover en bekijk het filmpje waarin je ziet hoe de medewerkers reageren wanneer de topman deze nieuwe maatregel aankondigt (ja, ze zijn blij ūüėČ )

Topman VS beloont al het personeel met 70.000 dollar

Omdat hij in een artikel had gelezen dat medewerkers gelukkiger zijn als ze meer dan 70.000 dollar per jaar verdienen, besloot Dan Price, topman van het Amerikaanse bedrijf Gravity, het minimumloon in zijn bedrijf op te schroeven. Alle medewerkers gaan minimaal 70.000 dollar verdienen.

Voor 70 van de 120 werknemers van het creditcardbedrijf Gravity payments betekent dat een loonsverhoging, voor 30 van hen is het zelfs een verdubbeling. Om de salarisverhoging te bekostigen levert Price zelf fors in. Hij verlaagde zijn eigen salaris van 1 miljoen naar 70.000 dollar.

In de New York Times¬†noemde Price de verdiensten van topmensen in zijn land absurd. ‘In de VS verdienen bestuurders 350 keer zo veel als een gemiddelde werknemer.’

Bij de bekendmaking ging in de kantine een luid gejuich op onder de medewerkers. ‘Iedereen in Seattle heeft het over het minimumloon. Het is goed dat er nu iemand is die er niet alleen over praat, maar er ook iets aan doet’, aldus de 24-jarige Hayley Vogt, wier loon wordt verhoogd van 45.000 naar 70.000 dollar.

Klik hier om te zien hoe de medewerkers reageerden op de aankondiging van Dan Price.

Bron nieuwsartikel: Klik hier

Advertenties