‘Persoonlijkheid is de belangrijkste voorspeller van geluk’

Dat vindt Onno Hamburger, gelukkig werken coach en beheerder van geluk.startpagina.nl. Wij vroegen hem wat hij met geluk heeft, hoe hij bijdraagt aan het geluk van anderen en wat zijn ultieme gelukstip is. Onno, bedankt voor het interview!

Wie ben je en wat heb je met geluk?

Onno Hamburger. Senior trainer & gelukkig werken coach, psycholoog, vader van Storm, partner van Vicky, goede vriend OnnoHvan mijn vrienden (probeer ik te zijn), paddleboarder, gek van strand en zee.

Ik vind het zelf belangrijk om zinvol werk te doen, mijn talenten te kunnen inzetten en heb zelf de ervaring hoe het is om niet op mijn (werk) plek te zitten en daar ongelukkig bij te voelen. Ik heb (ik denk mede door mijn eigen ervaringen) een allergie gekregen wanneer mensen ongelukkig zijn in hun werk. Ik probeer ze dan te helpen en te ondersteunen. Dat is mijn levenswerk. Ook omdat ik zie dat veel mensen binnen een aantal sessies goed geholpen kunnen worden richting meer geluk in het werk. Ik hoop dat het platform geluk.startpagina.nl op een positieve manier kan bijdragen aan de mate van geluk van mensen in werk en privé.

Jij bent de beheerder van ‘geluk.startpagina.nl‘. Hoe draagt deze pagina bij aan jouw eigen geluk en dat van anderen?

Ik probeer een platform te zijn voor geluk, gelukkig werken, onderzoek naar geluk, etc. Door het beheer van de geluk.startpagina.nl “ontmoet” ik mensen van verschillende pluimage die iets hebben met het thema geluk. Daar word ik zelf ook weer gelukkiger van. Ik word ook blij van het idee dat dit platform kan bijdragen aan de mate van geluk in Nederland. Al is dit maar heel minimaal. Daarom ben ik ook op zoek naar “evidence based” methoden die echt werken (sommige methoden werken contra productief) en probeer ik deze extra te stimuleren.

Wat is jouw ultieme gelukstip?

Wil je gelukkig(er) worden? Focus dan niet op jouw eigen geluk maar focus jezelf op het gelukkig maken van anderen door jouw talent in te zetten door jouw energie gevende kwaliteiten in te zetten om anderen te helpen.

Waar wordt jij zelf heel gelukkig van?

Coachen, workshops verzorgen over gelukkig(er) werken, paddleboarden, met mijn zoon spelen, gewone (of ongewone 😉 dingen doen met mijn gezin, met vrienden op stap, nieuwe inzichten krijgen wanneer ik een goed boek lees over geluk/ psychologie en een idee heb hoe ik dit kan gebruiken in training/ coaching/ workshop. Ik word ook erg gelukkig wanneer ik een deelnemer die ik weken/ maanden / jaren later terug zie en zij/ hij succesvol is in haar/ zijn veranderingen.

Wil je ons verder nog iets meegeven?

De gemiddelde medewerkers scoort een 7,2 in mate van geluk in het werk in Nederland. Over het algemeen scoren we qua geluk in Nederland een 7.6. Een 7,2 is een krappe voldoende terwijl we daar een belangrijk deel (wellicht de belangrijkste) van onze tijd besteden. Het is mijn missie medewerkers te helpen minimaal het zelfde te scoren op de mate van geluk in het werk als de algemene geluksscore.

Persoonlijkheid is de belangrijkste voorspeller van geluk. En misschien wel de meest onderschatte factor! Ken je persoonlijkheid en je weet hoe je gelukkiger je zelf kan worden!

Wil je meer weten over Onno en wat hij doet, klik dan hier.

Advertenties