Schrijf eens een liefdesbrief aan een onbekende

Hannah Brencher’s moeder schreef altijd liefdesbrieven aan haar. Toen ze na haar studietijd in een depressie raakte, deed ze wat ze dacht dat haar zou kunnen helpen: ze schreef liefdesbrieven aan onbekenden en liet ze ergens achter. Haar brieven werden een wereldwijd initiatief: ‘The World Needs More Love Letters’. Lees in onderstaand (Vlaams) artikel meer over dit inspirerende intiatief. Misschien een goed idee om vandaag ook een liefdesbrief aan een onbekende te schrijven?

Schrijf eens een liefdesbrief aan een vreemde

Je moet het nieuws maar opzetten, en de kommer en kwel vliegt je om de oren. Mensen worden steeds verbitterder, en de buren steeds zuurder. De ‘More Love Letters Movement’ wil hier echter een halt aan toe roepen en nodigt je uit om een liefdesbrief te schrijven. Aan een wildvreemde.

loveletterWanneer is de laatste keer dat jij iemand probeerde gelukkig maken, gewoon omdat het kan? De mensen achter ‘More Love Letters’ doen dit op regelmatige basis. Ze schrijven een lieve brief naar iemand die ze van haar noch pluimen kennen, en laten de brief vervolgens achter op een plaats waar iemand hem kan vinden. De inhoud van de brief? Dat mag je zelf kiezen, zolang het de dag van iemand anders maar kan opfleuren. Vertel iemand bijvoorbeeld hoe geweldig ze zijn, of dat ze geapprecieerd worden, of vertel ze dat je in hen gelooft.
Wie ook interesse heeft om een brief te schrijven, kan voor tips en inspiratie terecht op de website moreloveletters.com. “De wereld heeft geen nieuwe website nodig”, staat op de site te lezen. “Ook geen nieuwe app of een netwerk. We hebben simpelweg meer liefde nodig. Echte, ouderwetse liefde gaat nooit uit de mode.

Beluister hier het inspirerende verhaal van Hannah Brencher:

Bron en foto: klik hier.

Advertenties