Elke dag een geluksontmoeting

kaartje-225x300

Sinds 1 november 2014 is Nicolette Aschermann een zoektocht gestart naar geluk. Elke dag vraagt ze aan iemand die ze niet kent wat geluk voor hem of haar betekent. Ze geeft als dank voor het gesprek een presentje: een zakje met een hoefijzertje en een beetje Gratis Geluk. Wat een mooi initiatief!

Je kunt haar zoektocht volgen op Facebook en op de website Gratisgeluk.club. Hieronder zijn een paar ‘geluksverhalen’ opgenomen. Je kunt ook zelf een verhaal met een foto aanleveren.

Henk Ricardo

23 maart 2015

HENK RICARDO, Amsterdam-Rivierenbuurt, Werkt bij de reinigingsdienst van Gemeente Amsterdam:

Hij houdt al 15 jaar met een grote glimlach onze stad schoon: ‘Ik ben een tevreden mens en gezondheid is mijn grootse goed. Ik mag niet klagen hoor, dit werk is echt prima te … Lees meer >>

Willem Pieter Hartog

20 maart 2015

WILLEM PIETER HARTOG, Amsterdam-Oost, 4e generatie Bakkerij Hartog’s:

‘We begonnen deze bakkerij in 1836. Op 3 hoog, met 12 broodjes per dag. Nu komen er meer dan 1000 broden per dag uit de ovens gerold. Ik werk nog steeds mee. Dat is denk ik wel geluk. Werken geeft m…Lees meer >>

Bas de Brouwer

19 maart 2015

BAS DE BROUWER, Amsterdam-Centrum, Fotograaf, filmer en communicatieadvies, werkt bij Frascati Theater:

‘Geluk is voor mij dat het moment precies klopt, bij wat ik op dat moment doet. Snap je? Eigenlijk, dat alles samenvalt op het juiste moment. En dat kan op vakantie…Lees meer >>

Roos Bijleveld

17 maart 2015

ROOS BIJLEVELD, Amsterdam-de Pijp, zit in VWO4 en heeft vandaag een studiedag:

Ze is met haar moeder een dagje naar Amsterdam. Ze zijn op weg naar het Van Gogh Museum, voor het eerst van haar leven: ‘Dingen doen die je leuk vindt en als het dan ook nog door anderen ge… Lees meer >>

Hein Janssen

15 maart 2015

HEIN JANSSEN, Amsterdam-Watergraafsmeer, Journalist en theaterrecensent bij een groot landelijk dagblad:

‘ Geluk is voor mij per dag verschillend. Niet hele grote begrippen, maar kleine momenten op een dag. Ik denk dat wanneer je voortdurend op de toppen van geluk lee… Lees meer >>

Juan-Carlos Goilo

14 maart 2015

JUAN-CARLOS GOILO, Amsterdam-Amstel, werkt bij de Gemeente Amsterdam en is dichter en theatermaker:

‘Ik hou niet van hoge dreun, dus verwacht nu niet meteen poëtische klanken. Als je zoekt naar een gelukstheorie, heb ik niet. Als je zoekt naar een zoektocht zeg ik: …Lees meer >>

Karlijn Vriend

13 maart 2015

KARLIJN VRIEND, Hoorn, Productieleider van de geluidswandeling van Soundtrackcity:

(Enige tijd geleden gaf ik aan Michiel Huijsman een zakje Gratis Geluk. Vandaag gaf hij zijn zakje door aan Karlijn, om deze nieuwe soundscape veel geluk te wensen.) ‘Wanneer ik echt he… Lees meer >>

Pieter Zwiers

11 maart 2015

PIETER ZWIERS, Amsterdam-WTC, ondernemer en co-founder van de Amsterdam Shoeshine Company:

‘Ik denk dat ik geluk nu heel erg betrek op mijn werk. Heel lang heb ik gezocht naar iets waar ik echt heel blij van werd. Mijn zus had al heel vroeg een hele duidelijke passie … Lees meer >>

Lauren Verster

10 maart 2015

LAUREN VERSTER, Amsterdam-Noord, TV-programmamaker:

(Gisteravond keek ik naar het tv-programma van Lauren, waarin ze een paar dagen verbleef op het Landje van de Amsterdamse Stadsnomaden. Ik vroeg me na de aflevering af, of deze ervaring invloed had gehad op haar kijk op ge…Lees meer >>

Iwan

9 maart 2015

IWAN, Amsterdam-Zeeburg, dakloos en heroïne verslaafd:

‘ Lekker toch zo’n ijsje? Ik kom net uit de dagbesteding, in de buurt van Schiphol en ik had echt zin in een ijsje. Wat een mooi weer he?, daar geniet ik van. Ja, dit hoedje is nog van m’n moeder gewe… Lees meer >>

Ilonka Sebestyn

8 maart 2015

ILONKA SEBESTYEN, Amsterdam-Jeugdland, werkt voor de Gemeente Amsterdam:

‘Nou toevallig hadden we het er net over. We beseften dat de tijd hebben echt een luxe is. Niet met de klok leven en echt even de tijd hebben om te kunnen genieten en daar bewust van te kunnen zi… Lees meer >>

Advertenties