Download hier je gratis happiness pack

set228Vandaag is het “International happiness day”! Gebruik de Happy acts generator om hier op een leuke of ludieke manier aan bij te dragen. De generator kiest een activiteit die jou en anderen op deze dag gelukkig(er) maakt. Ook kun je hier een gratis happiness pack downloaden voor goede en leuke ideeën wat je op deze dag kunt doen.

Naast meer geluk op individueel niveau is het ook mooi om te zien dat er in de politiek en bij de overheid steeds meer aandacht komt voor geluk. Zo gaat Engeland binnenkort een ‘What Works Centre for Wellbeing’ instellen, gericht op het verhogen van het geluk van haar inwoners. Klinkt goed! Misschien ook iets voor Nederland?

What Works Centre for Wellbeing

Engeland gaat dit voorjaar een ‘What Works Centre for Wellbeing’ opzetten dat onderzoekt hoeveel effect de politiek heeft op het geluk van zijn inwoners. Op deze manier kan worden onderzocht of nieuwe politieke initiatieven het geluksgevoel van de Engelsen vergroot of verkleint. Het is de bedoeling dat alle beslissingen, van een extra landingsbaan op vliegveld Heathrow tot nieuwe methodes om criminaliteit te bestrijden, eerst op het gelukselement worden getest. Dit gebeurt dan op een zelfde manier als waarop men de economische impact van een voorstel analyseert. Het nieuwe What Works Centre for Wellbeing start in de lente en is een initiatief van een oud-politicus, Lord O’Donnell. Hij publiceerde een jaar geleden een internationale studie naar geluk en ontevredenheid. De conclusie was dat mentale gezondheid, werk, eenzaamheid en de fysieke omgeving geluk of juist ontevredenheid in sterke mate bepalen. Beleidsmakers kijken hier volgens hem overheen. Elk besluit dat genomen gaat worden moet dus voortaan langs het centrum om erachter te komen of het een positief of negatief effect zou hebben op de gemoedstoestand van de Engelsen.
Bron: Wendyonline.nl en het hele artikel in The Independent.

Achtergrondinformatie International Happiness Day
In 2012 is door de United Nations General Assembly de “International happiness day” in het leven geroepen. De reden hiervoor was om aan te geven dat geluk (naast welvaart) een belangrijke rol in het leven van mensen speelt en dat dit niet alleen wordt bepaald door de hoeveelheid geld en spullen je hebt. Zo is er een ‘happiness index’ voor landen, waar Nederland op een mooie 4e plaats staat, waarbij landen worden vergeleken op hoe het staat met politieke vrijheid, corruptie, gezondheid en stabiele familierelaties, enz. Meer informatie over de ‘happiness index’ vind je hier.

Advertenties