7 Gewoonten van Gelukkige Vrouwen

womens dayOmdat het vandaag internationale vrouwendag is een artikel over gelukkige vrouwen. Volgens mij zijn de genoemde gewoonten overigens ook van toepassing op mannen. Dus zowel vrouwen als mannen, lees verder!

 

Zou het niet geweldig zijn als er een reeks van eenvoudige regels voor een gelukkig leven zou zijn? Een soort van handboek voor geluk?

Jammer genoeg is het niet zó eenvoudig. Maar er zijn een aantal technieken en tips die je goed kunt gebruiken in je dagelijks leven die je kunnen helpen een plezierig en gelukkig leven te leven. Iedereen heeft het in zich om alles te zijn, doen en hebben wat zij ooit wil zijn. Jij ook! Net zoals succes een gewoonte is, is geluk ook een gewoonte. Een keuze die je maakt. Elke dag.
Hier zijn ze: ZEVEN dingen die gelukkige vrouwen doen…

#1
Klaag minder, waardeer meer.

Maak een korte lijst van een aantal eenvoudige dingen die je gelukkig maken. Houd deze kleine dingen steeds in je achterhoofd en zorg ervoor dat je ze op zijn minst een paar keer per week ‘beleeft’. Als je deze dingen doet, ben je dan bewust van de vreugde die ze brengen je.

Ik houd er bijvoorbeeld van om ‘s avonds mijn drie kinderen naar bed te brengen. Even met ieder van hen een klein gesprekje voeren en vragen wat zij het allerleukste vonden die dag. Ik hou ook van een grote mok groene thee of een cappuccino met een dikke, romige schuimlaag er bovenop. Wat zijn de eenvoudige dingen des levens die jou blij maken?
#2
Praat minder, luister meer.

Wanneer je samen bent met vrienden en familie, leer om dan meer luisteren. In een gesprek besteden we veel te veel tijd aan nadenken over hoe we gaan reageren. Leer om in het gesprek te blijven. Luister. Neem het gesprek tot je. Wat gebeurt er met jouw energie als je minder praat? Hoeveel gelukkiger voel je je nu je zoveel energie bespaart?
#3
Lach… veel!

Je hebt het vast al eerder gehoord en nu hoor je het weer: het kost je maar een beetje energie om te glimlachen! Je zult verbaasd zijn hoe snel een glimlach of een vriendelijk woord zich verspreid. Niet alleen jij voelt je beter, iedereen om je heen voelt zich beter!
#4
Geloof in jezelf!

Tuurlijk, slimme en gelukkige vrouwen twijfelen ook wel eens. Soms. En hebben wel eens een dag dat het enige wat nog mogelijk lijkt, is om in bed blijven en alle herhalingen van Desperate Housewives te kijken! Maar over het algemeen zijn ze zelfverzekerd en geloven ze in wie ze zijn. Zoals ze zijn.

En als dat moment van twijfel je bekruipt: vraag je dan even af wat je zéker weet dat waar is over jezelf. Stel jezelf de vraag: ‘Wat is écht waar over mezelf, nu op dit moment?’ Bijvoorbeeld: ‘Ik word bemind’ of ‘Ik heb alles wat ik nodig heb’ of ‘Ik ben een slimme meid’. Spreek deze bevestiging een paar keer hardop tegen jezelf uit en neem het helemaal in je op!
#5
Zet de TV uit.

In plaats van TV kijken, gebruik je tijd nuttig en met aandacht. Lees, ga een stuk lopen, ontmoet mensen, vrienden. Word lid van een sportclub of volg een cursus. Gebruik je tijd om contact te leggen. Met anderen én met jezelf. Of doe eens iets geks! Spontaan en wild!
#6
Houd van mensen.

Je hoeft niet iedereen die je tegenkomt lief te hebben, maar leer van mensen houden. Vooral van degenen die anders zijn dan jezelf! Vaak zul je het niet met alles eens zijn wat ze doen. En je hoeft zeker niet al hun overtuigingen over te nemen of te geloven. Leer met [deze] mensen omgaan. Stel je geest open voor verandering. Een noodzakelijke eigenschap in de huidige wereld.
#7
Geef jezelf ruimte.

Stop met jezelf straffen voor dingen die in het verleden zijn gebeurd. Dingen die je wel of niet had moeten doen. Fouten die je hebt gemaakt. Vergeef jezelf. Stop met het doorbrengen van je leven in het verleden, om vervolgens nooit jouw volledige potentieel in de toekomst te kunnen bereiken. Geef jezelf ruimte en vergeef jezelf. En nét zo belangrijk: vergeef anderen!
Vergeet Wonderwoman. Wees een happy woman die haar leven op haar manier leeft. Sluit iedere dag af met een tevreden glimlach op je gezicht. Het leven gebeurt. Maak er deel van uit!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s